Guide: Vælg den rette belægning til din indkørsel

Photo of author
Skrevet af Redaktionen
· Opdateret

Leder du efter ny belægning til din indkørsel? Hvis du er på udkig efter et alternativ til de meget almindelige og ofte brugte fliser, kan granitskærver være vejen frem for dig. Granitskærver i indkørslen er i løbet af de seneste 10 år blevet et markant mere populær og udbredt valg. Det er et naturmateriale, der kan bruges i utroligt mange udendørs sammenhænge.  

Der findes mange gode grunde til at vælge granitskærver som belægning i indkørslen. De er blandt andet pæne, og så skaber de kontrast til fliser. Det er et godt alternativ, hvis man ønsker en noget mere unik og opsigtsvækkende indkørsel. Her får du en guide til hvilken form for indkørselsbelægning du skal vælge, når belægningen i din indkørsel skal fornys. Find det perfekte valg hos havehandel.dk

Hvad er granitskærver? 

Granitskærver er små afhug af sten, der bliver spredt i et jævnt lag i eksempelvis indkørsler, så underlaget bliver nogenlunde stabilt. De bliver produceret i stenbrud hvor store klippestykker springes i luften ved hjælp af dynamit. Herefter knuses disse sprængstykker ved store knuseanlæg, som efterlader en blanding af stenmel og granitskæver, der så skal sorteres efter størrelse. 

Størrelse og farver i indkørslen 

Granitskærverne kan fås i forskellige størrelser og farver. Det afhænger i de fleste tilfælde af brugsformål, når der skal vælges mål og størrelse på granitskærverne. Skærverne kommer i op til 5 forskellige størrelser og kan herudover også fås i både røde, hvide, sorte og grå.  

Hvis granitskærverne skal bruges til underlag indkørsler, vil den mindste størrelse egne sig dårligt til dette, da stenene sætter sig fast i dækmønsteret. Derfor skal granitskærverne gerne måle mellem 11 og 16 mm og ligge i et lag på omkring 5 cm tykkelse, før det giver den bedste brugsoplevelse. Det er granitskærvernes mange skarpe kanter, der sørger for, at de låser bedre samt ligger mere stabilt end andre alternativer som for eksempel fliser.