Hvordan finder man billige lån? Nemme tips du selv kan prøve

Photo of author
Skrevet af Redaktionen
· Opdateret

Der er ingen tvivl om at det altid er vigtigt at kigge efter de billige lån, hvis man er i en situation hvor man er nødt til at optage lån. Der er efterhånden kommet så mange muligheder, så det er ikke altid særlig nemt at skelne mellem hvilke lånetyper man bør gå efter, og hvilket lån man skal vælge, hvis man ikke bruger noget tid på at undersøge mulighederne på markedet.

Derfor har vi lige lavet nogle simple tips som kan give dig et bedre overblik over de lån du kigger efter.

Kig efter lånets ÅOP

Når man skal kigge efter billige lån, og vurdere hvilket lån der er bedst for dig, så er det første du skal kigge efter, hvad lånets ÅOP er. Der er nemlig kæmpe forskel på de lån der findes rundt omkring, og især lånets udgifter kan svinge utroligt meget, så derfor er ÅOP noget som er lettest at gennemskue når man skal sammenligne de forskellige lån. Du kan på de forskellige lånesider se hvad deres forskellige lån har af ÅOP, da det er et lovkrav at det skal være gennemskueligt hvilke udgifter der er forbundet med at optage disse lån. Der findes utallige lån i lande som Danmark, Norge, Sverige og generelt her i norden, hvor du f.eks. på refinans.net kan finde lån som du kan sammenligne iblandt. På den måde kan du hurtigt kigge i retning af de lån som har de laveste udgifter og den derved laveste ÅOP.

Vælg lån med kort løbetid

Når man skal optage lån, så er der ingen tvivl om at det er en fordel at vælge lån der har en kort løbetid, da det ofte er rart at få sin gæld ud af verden hurtigst muligt. Du skal naturligvis ikke sætte dig for dyrt, så du ikke kan klare at betale de forskellige månedlige tilbagebetalinger, men du kan i mange tilfælde godt betale afdragene på 12 måneder hvis det er lån af mindre størrelse. Jo før du er ude af lånet, jo før stopper du trods alt med at betale renter.

Når lånet er tilbagebetalt, så spar op

Så snart du har betalt lånet tilbage igen, så kan du med fordel vælge at spare pengene op, så du på den måde kan sikre at de penge du tidligere havde brugt på at afbetale lånet med, dem kan du i stedet for vælge at spare op. Så hvis du eksempelvis afdragende med 2000 kroner om måneden, så kunne du jo med fordel vælge at lave en opsparing, hvor du sparer de 2000 kroner op hver eneste måned, så du kan undgå at komme ud i en situation hvor du skulle optage et lån igen. Du kunne vælge at spare dem op, og når du har fået en fornuftig opsparing, så kunne du begynde at investere dem i stedet for, så du kunne få dine penge til at arbejde for dig.