Mavepudesystemet fra Kiddy, Cybex, Recaro og Concord

Photo of author
Skrevet af Christian Soelberg Due
· Opdateret

De sidste pr år er der blevet mere fokus på autostole med mavepude og flere tests og nedenstående video har vist, at de skulle være mere sikre end alm. autostole med 5-punktsele. Især autostolene fra Cybex og Kiddy (nu også Concord og Recaro)med mavepude er blevet meget populære herhjemme, men en ny undersøgelse fra Sverige viser desværre helt andre resultater end ADAC og hvad producenterne har oplyst.

Læs artiklen her

Mavepuden er lavet af energi- og stødabsorberende materialer, hvilket giver bedre beskyttelse ved frontal kollisioner. De farlige nakkeskader reduceres kraftigt, da kræfterne fra sammenstødet ledes mod mavepuden, hvilket gør, at barnets hoved ikke kastes frem og tilbage, som man ser det i en alm. fremadvendt autostol med 5-punks sele.

Mavepuden gør også, at barnet ikke ryger fra side til side ved en side kollision, hvilket igen nedsætter skader på nakken mv.

Kiddy’s mavepude system sørger fx. for, at 60% af energien bliver absorberet af den orginale Kiddy mavepude, men de nyeste modeller har fået et ekstra lag, der tager sig af de sidste 40%, hvilket betyder, at mavepuden skulle tage alt energien fra sammenstødet.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VmQrATz6WH4&feature=related[/youtube]

I ovenstående video ser man forskellen på en alm. fremadvendt autostol og en autostol med mavepude ved frontal og side kollisioner. Som det ses i videoen, er der stor forskel i barnets belastning og man har ikke svært ved at forstå, at autostole med mavepude er blevet mere populære.

Husk at tjekke om bilens seler er lange nok til, at nå om mavepuden. Flere oplever, at selerne simpelthen ikke er lange nok, så husk, at tjekke dette inden køb. Endvidere spørger mange om ikke mavepuden er varm om sommeren, men mange forældre oplyser, at dette ikke skulle være et problem.

Flere forældre har dog været bekymret for, hvad barnet ville sige til, at sidde med en mavepude og hertil er blandet erfaringer. Vi er derfor ude efter dine erfaringer og du må meget gerne skrive dem som kommentar til indlægget.

Det anbefales, at du læser denne artikel om Cybex, Kiddy, Recaro og Concord’s mavepudesystem.