Autostol.dk

Fra bloggen

Cybex Pallas 2

Pallas 2 er en autostol fra den tyske autostoleproducent Cybex. Cybex Pallas 2 er faktisk 2 autostole i én. Der er nemlig tale om en autostol i gruppen 1, der kan omdannes til en autostol gruppen 2/3, når barnet vokser. Det vil sige, at Pallas 2 kan bruges fra barnet er 9 måneder gammelt til, at det bliver ca. 12 år gammelt.

Pallas 2 indeholder en revolutionerende mavepudeteknologi, udviklet af Cybex. Denne mavepude er med til, at yde barnet endnu bedre beskyttelse ved en kollision. Da det er med til, at beskytte hoved og nakke. Mavepuden bliver taget ud af autostolen, når barnet vokser ind i gruppe 2. Det betyder dog ikke, at Pallas 2 ikke stadig er en sikker autostol. Der er nemlig herefter tale om en Solution X2, som er endt højst i mange forbrugertests i hele verden.

Cybex Pallas 2 et videreudviklede L.S.P. system, der er med til, at absorbere energien der bliver tilført barnet i forbindelse med en sidekollision. Det er med til, at mindske risikoen for alvorlige skader på barnet.

Cybex Pallas 2 har en behagelig vippefunktion, man let kan betjene med én hånd.

En ny stol i denne vægtklasse er Recaro’s nye 9-36k g stol, som kunne være et godt alternativ eller den nye stol fra Cybex – Cybex Pallas M

ADAC test resultat for Cybex Pallas 2

Bedømmelse Sikkerhed Brugervenlighed og ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
66 ★★★★ ★★★★ ★★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

15 kommentarer

 1. Vores dreng på 1,5 år er vokset ud af Maxi-cosi asisfix – selerne kom i højeste position nærmest nedefra.. så nu har vi skiftet til denne cybex pallas 2 – men han er allerede på 16,5 kg – hvis/når han når de 18 kg (med tøj) SKAL puden så væk? Tænker at han kan været mental ikke klar til at side med sele alene og kunne lade den være og kan så ung en krop overhovedet klare en ulykke og kun blive holdt på plads af selen uden hjælp fra andet til at fordele trykket?

 2. Vi har ikke været glade for vores Cybex Pallas. Vi har en Toyota Auris, og der er sikkerhedsselen så lang, at vores datter tager den ene del af sikkerhedsselrn ud af puden og bag om ryggen på dig selv – ikke særligt trygt. Desuden har vi også været ude for, at hun har presset puden frem og på den måde kommet ud af stolen, mens vi har kørt.

 3. Hejsa

  Vi har en Cybex Pallas 2 til vores datter på 4 år, 22kg og 112cm. Hun sidder super godt i stolen og vi har altid været glade for den. Vi kører i en Citroen C4 Picasso og har derfor en god højde i bilen.
  Mit spørgsmål går på om man af sikkerhedsmæssige grunde SKAL fjerne “basen” eller om man må beholde den. Grunden til at vi gerne vil beholde “basen” på, er at hun sidder så godt med benene i den høje stol og at hun ville skulle sidde med mere strakte ben hvis vi tog “basen” af.

  Håber at I kan svare på det.

  VH Anne-Marie

 4. Vi, som bedsteforældre, kan varmt anbefale denne stol, er uforstående over at det er besværligt at få barnet ind og ud af stolen, jeg formoder da at man sætter mavepuden på til sidst med den udvidelse så selv et barn med flyverdragt passer den fint og det er da så simpel at lægge selen ind langs puden og tilbage igen.
  Begge vore børnebørn på hhv. 2,5 og 4,5 har været glade for at sidde i den og kunne tillige brug puden som bord. Nu skal deres nye lillebror snart overtage den og så har vi anskaffet 2 stk. Cybex Solution X (trepunktsele) så alle tre kan være i vores Berlingo uden isofix.

 5. Jeg var nervøs for min 9 måneder gamle drengs komfort, men stolen fed. Han sidder godt, trods den store pude på maven og han er nem at sætte ned. Han sover godt og elsker, at kunne kigge ud. Vil klart anbefale den, men prøv den inden køb, for at sikre, at baby er lang nok til at sidde komfortabelt.

 6. Den bedste autostol jeg kunne ønske mig. Nem at betjene (også for bedsteforældre), virkelig komfortabel for børnene og puden foran fungerer fint som hovedholder hvis barnet sover. Jeg er ej heller i tvivl om sikkerheden i stolen da puden foran giver et eventuelt sammenstød en større overflade der rammer, således det ikke er de bløde organer der tager fra. Jeg er så glad for mit valg og vil klart anbefale andre at købe samme stol! 🙂

 7. Vi købte stolen ud fra Tænks test. Og i modsætning til hvad man måtte ønske sig for nogen brugere af stolene, har vi været i en alvorlig ulykke hvor en vanvidsbillist førte til at vores bil rullede en tur 360 grader rundt i en motorvejsgrøft med totalsmadring til følge.

  Resultatet var en forskrækket 14 måneder gammel knægt med lidt sår i ansigtet fra glasskår, men ingen andre skader overhovedet (alle andre i bilen kom osse igennem oplevelsen uden videre mén). For god ordens skyld blev stolen kasseret efterfølgende af hensyn til risikoen for skjulte skader, men vi købte uden nogen tøven samme model.

 8. Hej Kristian.
  Mange tak for hurtigt svar.
  Jeg sidder og kigger på cybex pallas og cybex pallas 2. -hvad er forskellen på de to? Jeg kan nemlig ikke læse mig frem til nogen forskel på dem.
  God aften.

  1. Hej Mira,

   Den store forskel er sidebeskyttelsen, som er de 2 “kasser” du kan se på siden af autosolen oppe i toppen.

   Det sikre stolen ved sidekollisioner.

   Ellers er der ikke forskel på dem.

  1. Hej Mira,

   Nej det ved jeg desværre ikke. Cybex har ikke en oversigt ved hver stol, der viser, hvilke biler stolen passer i. Så der er ikke andet for end, at tage ud i butikken og prøve den i bilen.

   Mvh

 9. Vi købte denne autostol til vores 9 måneder gamle søn.

  Købte den mere eller mindre i blinde da jeg desværre blot fokuserede på at den havde opnået gode resultater i FDM testen.
  Stolen virker som fin kvalitet – og ser da også vældig pæn ud som den står der i garagen til pynt.

  Det var med store forventninger at vi monterede stolen i bilen, selve monteringen foregik også nemt og bekvemt – men så stopper det positive så også.
  At få spændt selen omkring ”puden” mens barnet sidder i bilen kræver jo nærmest akrobatiske evner. At få barnet ind og ud af stolen er så umuligt at jeg dårligt kan finde ord.

  Vores søn på 9 måneder, knap 12 kg. og 70 sidder bestemt heller ikke komfortabelt i stolen – puden foran er yderst generende for bevægelses friheden.
  Jeg er rigtig ked af at have smidt så mange penge ud på denne stol – desværre var stolen en vi fik i barnedåbs gave – og hermed kunne vi ikke benytte retur retten.

  Oven i at denne stol er rimelig dyr måtte vi ud og investere i en Römer med ”almindelige seler”. I denne stol sidder vores dreng godt og behageligt.
  Kan på ingen måde anbefale denne stol til nogen – måske kan den bruges blot som sæde når han bliver ændre, men til dette formål findes der andre mere komfortable og elegante løsninger.

  Cybex Pallas 2 får 0 ud af 5 stjerner ØV !

 10. Jeg har købt en Cybex Pallas 2 til min dreng og jeg elsker den, og endnu vigtiger så elsker han sin stol..

  Jeg ville klart anbefale den..
  Stolen har god side komfort. mavepuden kan indstilles så den med garanti altid passer til barnet.. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.