TÆNK test af autostole 2017

Photo of author
Skrevet af Christian Soelberg Due
· Opdateret

TÆNK er en del af forbrugerrådet og på den måde det offentlige. TÆNK logoTÆNK foretager tests af forskellige produkter, for at kunne guide forbrugere til det rigtige køb. Men TÆNK foretager også deres tests for, at TÆNK autostol testkunne lægge pres på producenterne.

TÆNK autostol test 2017

Et af de produkter, som TÆNK tester er autostole. TÆNK’s test af autostole bliver lagt ud på internettet så alle kan få adgang til disse – mod betaling. Eftersom at TÆNK ikke selv har nogle interessere i deres vurdering af autostole, da de hverken sælger eller tjener på autostole, kan de give en uvildig vurdering. Man ikke på samme måde kan finde mange andre steder.

Klik og se Autostol.dk’s store autostol test oversigt

Hvordan tester TÆNK

Måden hvorpå TÆNK tester de forskellige autostole er selvfølgelig også interessant, da dette fortæller hvordan de når frem til deres forskellige resultater. I TÆNK’s test af autostole er der 3 forskellige ting der bliver testet, de 3 forskellige kategorier er: sikkerhed, brugervenlighed og skadelige stoffer. Derudover bliver der også lavet en samlet vurdering.

Når sikkerheden ved de forskellige stole skal testes, i TÆNK’s test af autostole, bruger man et råt karrosseri af en Opel Astra H 5-dørs. Bilen bruges både til, at teste sidekollisioner og frontkollisioner, som er det vigtigste at stolen kan klare. Da man af gode grunde ikke kan anvende rigtige børn til disse test, anvender man en dukke der passer til størrelsen og vægten, som autostolen er godkendt til. Man kan ved hjælp af disse dukker måle belastningen af nakke, hoved og bryst. Man kan derudover også vurdere forskydningen af dukkens hoved. I frontkollisionen tester man med 64 km/t, og ved sidekollisionen tester man med 28 km/t.

Brugervenlighed

Brugervenlighed er en kategori der er svær, at måle på. Eftersom at det handler om hvor let stolen er, at montere og bruge. Derfor har man valgt i TÆNK’s test af autostole, at bruge et subjektivt panel på 10 almindelige brugere, og et udvalg af eksperter. Sammen når de frem til hvilke autostole, der er lettest at arbejde med. Det er vigtigt, at autostolen let kan monteres korrekt, ellers kan det være meget farligt.

Skadelige stoffer

Når TÆNK i deres test af autostole tester autostolene for skadelige stoffer, har de en liste med de mest almindelige skadelige stoffer, som de tester for. Alle test foretages selvfølgelig i subjektive laboratorier.

Når den samlet vurdering skal gøres op, vejer man resultaterne således, at sikkerhed og brugervenlighed hver tæller 50 %. Kategorien skadelige stoffer tæller slet ikke med i denne opgørelse, men hvis en autostol har fået bedømmelsen dårlig eller værre, kan dens samlet vurdering ikke blive bedre end dette. Ligesom det heller ikke er muligt for en stol, at få højere end bedømmelsen middel såfremt den har fået under middel i skadelige stoffer. Så selvom skadelige stoffer ikke bliver taget med i selve den samlet vurdering, har det stadig rimelig meget at have sagt.

TÆNK autostol testvindere 2017

For at se TÆNK’s resultater skal du købe adgang til deres testoversigt via deres hjemmeside – TAENK.dk

TÆNK: Bedst i test

TÆNK udråber, modsat FDM og ADAC, faktisk en eller flere autostole til, at være bedst i test. Men de gør det på en helt anden måde end de andre. TÆNK gør nemlig det samme som jeg går her på autostol.dk – vi vælger at se på den autostol med højest karakter set over alle test år. Så en autostol testet i 2015 kan godt være testvinder 2017.

For det er stadig den autostol med det bedste testresultat. Alle autostole er nemlig ikke med i testen hvergang og derfor er det nødvendigt, at sammenligne på tværs af årene.

Her på Autostol.dk udråber jeg dog ikke en testvinder, men jeg kommer frem til en/flere stole, der er “Mit valg 2017”, hvor jeg ser på testen, egenskaberne og prisen mv.

Klik og se Autostol.dk’s store autostol test oversigt