Hovedet “falder” forover i Römer Baby Safe Plus II

Photo of author
Skrevet af Christian Soelberg Due
· Opdateret

På Facebook, div. baby fora og her på autostol.dk får jeg ofte henvendelser om, at Römers Baby Safe Plus 2 ikke sidder særlig godt i bilen og barnets hoved “falder” forover – jeg har også set flere billeder af små børn i stolen, hvor hoved “hænger” nede på maven – ikke en særlig god sovestilling!

I enkelte tilfælde skyldes det, at man har glemt, at tjekke om autostolen/basen også er godkendt til den bil man anvender – det er derfor altid en god ide, at tjekke om autostolen passer i bilen. Hvis den ikke er godkendt til bilen, vil det være en dum ide, at købe autostolen, da du sikkerhedsmæssigt ikke får det optimale ud af stolen.

En bivirkning er også, at stolen/basen måske står meget skrå i bilen og barnets hoved “falder” forover når det falder i søvn.

Selvom stolen/basen er godkendt til bilen, kan det dog stadig være et problem og det har Römer erkendt og fået udviklet en Hældningsadapter, som kan sættes ind, som kan sættes ind under basen (se billede)

Hældningsadapteren gør, at barnets hoved ikke falder forover og der opnås stadig den høje sikkerhed, som der er i en Römer Baby Safe Plus 2. Idet Römer har erkendt problemet, har adapteren været en del af isofix- og selebasen, når man købte dem fra ny. Har du en ældre udgave (fra før oktober 2011) har du ikke fået en adapter med og du kan få en tilsendt, hvis du retter henvendelse til Römer og fremviser din kvittering.

Ovenstående gælder både Römer Baby Safe Plus 2 og Römer Baby Safe Plus 2 SHR i Römers isofixbase og selebase.

Du kan læse lidt mere på Römers hjemmeside http://www.britax-roemer.dk/kundeservice/haeldningsadapter