Isofix og sele montering

Photo of author
Skrevet af Christian Soelberg Due
· Opdateret

Der er ikke noget mere irriterende end begrænsninger. Mennesket har i de senere år stillet større krav til produkter, så man ikke kommer til at begrænse sig så meget. Dette gælder også autostole, da der stadig findes biler, der ikke har Isofix systemet.

Der er slet ingen tvivl om, at Isofix er det mest sikre system til autostole. Tyske forsikringsselskaber har lavet en undersøgelse der viser, at 96% af de autostole der er blevet kontrolleret med Isofix, var rigtigt monteret. Samme undersøgelse med selemontering viser at kun 30% har formået at installere autostolen korrekt. Disse tal viser, at Isofix systemet er meget nemmere og langt mere brugervenlig, når det gælder korrekt montering.

Montering - diagram

 

Som førnævnt, så er der desværre nogle forældre der har en bil, som ikke har et Isofix system. De bliver nødt til at købe autostole, der kan monteres med den gamle selemonteringsstandard. Det bedste i dette tilfælde ville være, at købe en autostol, der kan begge dele. Hvis du har en autostol, der kan monteres med Isofix systemet og selemontering, så er du fremtidssikret. Desuden begrænser du dig ikke kun til en løsning, da du har mulighed for at benytte dig af begge dele. Herunder er der et eksempel på en situation, som du jo kan komme ud for som forælder.

Har du en autostol, der kun kan monteres med Isofix, så kan det kan hænde, at du lander i en bil der ikke har Isofix. Har du derimod en autostol, der kan monteres med både selemontering og Isofix, så har du sikret dit barns sikkerhed uanset hvad.

Dette lille eksempel viser, at du som forælder varetager dit barns interesser i form af sikkerhed. Det ville være meget ærgerligt, hvis du blev nødt til at køre rundt med dit barn, uden mulighed for autostol montering.

En god og sikker autostol, der både virker med IsoFix og sele, er Römer Duo Plus, som klare sig rigtig god i tests – både med sele og Isofix montering.

Installationsvideo for Römer Duo Plus (Isofix)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WASJIJZP4Bw&feature=results_video&playnext=1&list=PLF1F9ADF57D17E8EA[/youtube]

Installationsvideo for Römer Duo Plus (Sele)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yCBg_aelkkw&feature=results_video&playnext=1&list=PLF1F9ADF57D17E8EA[/youtube]

 

Når det så er sagt, så anbefaler vi som altid, at du kører med en bil der har Isofix systemet monteret. Heldigvis er der flere og flere der bruger Isofix systemet, og dette hænger selvfølgelig sammen med, at der er flere der køber nyere biler med Isofix systemet. Når du har et Isofix system, så er barnets autostol sikker og permanent monteret. Det vil sige, at autostolen ikke ryger nogen steder, hvis det skulle ske, at du kom ud for en bilulykke.

Vi har listet alle autostolene på, autostol.dk, der kan monteres med enten Isofik eller sele i en samlet grupper, så det er nemmere at finde autostole, hvor det er muligt at benytte begge montering muligheder.