Autostol.dk

Isofix og sele montering

Montering - diagram

Der er ikke noget mere irriterende end begrænsninger. Mennesket har i de senere år stillet større krav til produkter, så man ikke kommer til at begrænse sig så meget. Dette gælder også autostole, da der stadig findes biler, der ikke har Isofix systemet.

Der er slet ingen tvivl om, at Isofix er det mest sikre system til autostole. Tyske forsikringsselskaber har lavet en undersøgelse der viser, at 96% af de autostole der er blevet kontrolleret med Isofix, var rigtigt monteret. Samme undersøgelse med selemontering viser at kun 30% har formået at installere autostolen korrekt. Disse tal viser, at Isofix systemet er meget nemmere og langt mere brugervenlig, når det gælder korrekt montering.

Montering - diagram

 

Som førnævnt, så er der desværre nogle forældre der har en bil, som ikke har et Isofix system. De bliver nødt til at købe autostole, der kan monteres med den gamle selemonteringsstandard. Det bedste i dette tilfælde ville være, at købe en autostol, der kan begge dele. Hvis du har en autostol, der kan monteres med Isofix systemet og selemontering, så er du fremtidssikret. Desuden begrænser du dig ikke kun til en løsning, da du har mulighed for at benytte dig af begge dele. Herunder er der et eksempel på en situation, som du jo kan komme ud for som forælder.

Har du en autostol, der kun kan monteres med Isofix, så kan det kan hænde, at du lander i en bil der ikke har Isofix. Har du derimod en autostol, der kan monteres med både selemontering og Isofix, så har du sikret dit barns sikkerhed uanset hvad.

Dette lille eksempel viser, at du som forælder varetager dit barns interesser i form af sikkerhed. Det ville være meget ærgerligt, hvis du blev nødt til at køre rundt med dit barn, uden mulighed for autostol montering.

En god og sikker autostol, der både virker med IsoFix og sele, er Römer Duo Plus, som klare sig rigtig god i tests – både med sele og Isofix montering.

Installationsvideo for Römer Duo Plus (Isofix)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WASJIJZP4Bw&feature=results_video&playnext=1&list=PLF1F9ADF57D17E8EA[/youtube]

Installationsvideo for Römer Duo Plus (Sele)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yCBg_aelkkw&feature=results_video&playnext=1&list=PLF1F9ADF57D17E8EA[/youtube]

 

Når det så er sagt, så anbefaler vi som altid, at du kører med en bil der har Isofix systemet monteret. Heldigvis er der flere og flere der bruger Isofix systemet, og dette hænger selvfølgelig sammen med, at der er flere der køber nyere biler med Isofix systemet. Når du har et Isofix system, så er barnets autostol sikker og permanent monteret. Det vil sige, at autostolen ikke ryger nogen steder, hvis det skulle ske, at du kom ud for en bilulykke.

Vi har listet alle autostolene på, autostol.dk, der kan monteres med enten Isofik eller sele i en samlet grupper, så det er nemmere at finde autostole, hvor det er muligt at benytte begge montering muligheder.

20 kommentarer

 1. Hej jeg har desværre fået ødelagt den ene isofix “arm” på min Rømer duo plus så den ikke vil klikke på.(kun i den ene side). Min datter vejer 12 kg. Hvad anbefaler du jeg gør?
  Kører med den ene isofix arm klikket på sammen med selemontering?
  Kører kun med selemontering ? (Er det sikkert nok.?)
  Køber en ny stol?

  Garantien udløb for en måned siden så går ikke ud fra der er noget at gøre i forhold til at få den repareret…

  Mvh malene

  1. Hej Malene,

   Jeg vil enten købe en ny eller kun køre med selemontering. Du må ikke bruge isofix og sele på samme tid.
   Er den monteret korrekt og sidder godt fast, så er det sikkert nok med selemontering.

   Om römer vil erstatte den kommer nok meget an på, hvordan den er knækket. Du kan jo altid prøve at høre dem.

   Men stolen kan stadig bruges med selemontering, så du skal ikke regne med, at de gør noget ved det.

   Mvh.

 2. Hejsa
  Jeg har kun isofix på forsædet af min bil.
  Hvad er mest sikket, en barnestol med isofix på forsædet, eller en sele monteret barnestol på bagsædet?

  1. Hej Anders,

   Korrekt monteret og ofte tjekket (et par gange om ugen) seler, så ville jeg sætte barnet på bagsædet.

   Får du ikke det gjort – så er det isofix på forsædet.

   Mvh

 3. Hej 😉

  Jeg har lidt mistet overblikket, og tillader mig herfor at sende et spørgsmål. Vores dreng på 10 mdr vejer 9 kg og vi skal skifte autostol. Vi har desværre ikke isofix, og skal herfor bruge selemontering. Vi ønsker den aller sikreste autostol, og helst bagudvendt og gerne også til isofix, men ikke nødvendigvis. Hvilken vil du anbefale?
  På forhånd tak for hjælpen og en rigtig god side:-)

  Mvh Janne

  1. Hej Janne,

   Der findes rigtig mange bagudvendte stole på markedet og der er kommet en del, som kan vendes begge veje, så man kan vende stolen når barnet bliver større.

   Her kan nævnes:
   Maxi Cosi 2way Pearl
   Maxi Cosi Axissfix

   Den nye Concord reverso https://autostol.dk/model/concord-reverso/ monteres med isofix og er bagudvendt helt op til 23 kg! – det er altså en ret god stol.

   Ellers er der nogle af de “gamle” bagudvendte stole, som du ser her https://autostol.dk/oversigt-bagudvendte-autostole/

   Men jeg ville fx. se nærmere på Concord Reverso – det er altså en rigtig god stol.

   Mvh

 4. Og den der kan er Klippan Triofix. Køb spaceren med som øger benpladsen når barnet bliver større og vær forberedt på at skulle købe en helt anden stol til Forden

 5. Hej

  Tak for en super god side med masser af information for de søgende.
  Vores ønskescenarie er en autostol, der kan anvendes bagud- og fremadvendt med isofix og sele, men det er nok at presse citronen.

  Vi har brug for to autostole, der passer i en gammel Ford Focus uden Isofix og en Skoda Fabia Combi med Isofix.

  Jeg har derfor støvet rundt på siden for at finde ud af, hvilke autostole, der kan anvendes bagudvendt til 4 år (18 kg eller mere) og samtidig monteres både med isofix og sele.
  Jeg kan ikke lige finde den her: “Vi har listet alle autostolene på, autostol.dk, der kan monteres med enten Isofik eller sele i en samlet grupper”, som I ellers skriver øverst på siden her.

  Har I kendskab til en autostol som opfylder kravet om bagudvendt og isofix- og selemontering?

  Mvh
  Lilja

  1. Hej Lilja,

   Nej den funktion er pt. ude af drift – men den kommer meget snart online igen i en ny og forbedret udgave.

   Jeg kender desværre ikke til en stol, der opfylder jeres krav medmindre det må være en 100% bagudvendt stol? For så kan Lena sikkert sagtens finde en model, der passer til jer og jeres biler.

   Mvh

  2. Det er der kun en der kan men det er langt fra sikkert den kan monteres forsvarligt i Forden. Og det er selvfølgelig ekstremt vigtig at den kan det. Bilisterne der følger med autostolene stiller ingen garanti for det.

   Det er to rimeligt størrelse biler men begge med meget begrænset plads indeni. Når du vender barnet, så bør afstanden til forsædet være mindst 60 cm målt fra panden. Eller barnets fødder må ikke kunne nå forsædet. Mindre plads indbefatter nemlig en risiko for at barnet slår hovedet ind i det med alvorlige skader til følge.

   Mit råd er altid ikke at vende barnet før det af dig selv begynder at klage over manglende komfort og ikke andet

 6. Vi har netop installeret vores nye autostol (Römer SafeFix) i bilen med isofix. Det gik jo selvfølgelig let og elegant. Vi kom dog efterfølgende til at snakke om hvorvidt stolen skal monteres med BÅDE isofix og sele??? Er det nok bare at benytte isofixbeslagene, eller vil vi få en sikkerhedsmæssig gevinst ud af at benytte begge dele?

 7. Jeg synes ikke at kunne finde information om den autostol vi har. Vi bruger cybex 9-18 kg med selepude foran, selen skal føres gennem denne og spændes fast. Ville gerne læse om korrekt brug af denne?

  1. Hej Mette,

   Det er fordi, at de stole er selemonteret og derfor går de indunder selemontering. I ovenstående, er selemontering den måde stolene sidder fast i bilen – ikke den måde barnet sidder fast.

   Men jeg læser lige ovenstående igennem og ser om det giver mening, at tilføje noget om mavepuder. Ellers er der flere indlæg på bloggen og mavepuderne og under de enkelte modeller her https://autostol.dk/cybex-autostole-2/ er der også beskrivelser + videoer af, hvordan de skal sættes fast.

   Mvh

 8. Hej

  Vi har Audi A4, som er 5 år gammel. Kan en autostol med isofix, som f.ex. Britax Römer Safefix Plus monteres i den? Jeg har prøvet at lede efter et svar her på siden om bilmærker, som isofix passer til, men kan ikke rigtig finde noget.. Håber du kan svare, Kristian.

  Mange tak.

  Mvh
  Maria

  1. Hej Maria,

   Det kan jeg desværre ikke svare på, da det ved Audi har været noget man skulle tilkøbe og derfor ikke noget, som er i alle modeller.

   Prøv at mærk mellem sæderne i jeres bil – i vil ret nemt kunne mærke og der er isofix. Alternativt så spørg næste gang i er på værksted – de vil hurtigt kunne se det for jer.

   Mvh

  1. Det kommer an på producenten af bilen. Nogle fabrikater har det ikke som standard i deres biler. Ford er et godt eksempel på dette. MEN dermed ikke sagt at systemet ikke kan eftermonteres. Det kræver blot at producenten har forberedt bilen til det.

   Det plejer at koste små 800 kr.

   En trøst er dog at isofix bliver et lovkrav for bilproducenter. Fra 2014 (hvis de følger planen) skal alle bilproducenter have isofix som standard i deres biler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.